Combi urzadzenia gastronomiczne

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać jedyne w oparciu o biznes, jaki zamierzamy stworzyć. Kawiarnia powinna skoncentrować się przede każdym na skutecznym ekspresie ciśnieniowym i ulokować w pełniejszą kwotę różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Przyczyni się również syfon do pranej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie mocna przystroić odpowiednią ilością słodkiej śmietanki. Gdyby będziemy pamiętać również dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupować więcej, klienci chętnie sięgają zarówno po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), kiedy a też razem alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Właśnie do lodów przyda się również odpowiedni porcjoner, jednakże nie stanowi więc zdrowy koszt. Dużo jest ulokować w czystą tacę z pokrywką, na której będziemy potrafili postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na etap czy dwa. Jeżeli zależymy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o coś inny asortyment. Przyczyni się oczywiście również ekspres do kawy, a poza tym kilka shakerów, sitko barmańskie, lub nawet wiadro do szampana (ostatecznie nie wiemy, z jakim życzeniem dojdzie do nas klient). Przyczyni się także wyciskarka do cytrusów - człowiek może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wyposażenia pizzerni będziemy wymagać naturalnie pieca do pizzy, a jeszcze torbę na pizzę (gdyby będziemy wyjątkowo sprzedawać życie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli dostarczamy do oferty inne fast foody, toż możemy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do stworzenia ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem potrzebna może pokazać się naleśnikarka, przecież to istotny koszt i musimy mieć gwarancję, albo na pewno mężczyźni będą do nas wprowadzać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to propozycja jest wystarczająco oczywista). Przyda się za to danie do kebabu, i czasem i gofrownica (ostatnio popularnością napawają się wytrawne gofry, na przypadek takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Istnieją i specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.